Close

Bio

Anna Krijger (1984) is journalist en schrijver.

Anna studeerde Arabische taal en cultuur (BA) aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en het Nederlands-Vlaams Instituut in Cairo. Vervolgens behaalde ze haar master Midden-Oostenstudies, ook aan de UvA. Daarna ging ze stage lopen bij NRC, waar ze haar eerste stappen zette in het journalistieke circuit.

Van 2014 tot 2017 woonde en werkte Anna als freelance correspondent in Tel Aviv en Jeruzalem. Ze deed verslag voor onder meer De Groene Amsterdammer, het Nederlands Dagblad, Het Parool, jeugdmagazine Samsam en Radio 1. Ook schreef ze het boek Hipsters, baarden, martelaren (uitgeverij Querido), over haar werk en leven in Israël en Palestina.

Momenteel schrijft, interviewt en recenseert Anna vooral voor NRC en Trouw, werkt ze aan haar roman Van lezen krijg je hoofdpijn en zorgt ze voor haar acht (8!) huisdieren, waaronder een konijn ter grootte van een wild zwijn en een hond met het formaat van een sprinkhaan. Bovendien spreekt Anna graag op radio, tv of andersoortige bijeenkomsten over boeken, religie en het Midden-Oosten – en dan vooral over haar geliefde Israël en Palestina.

Ten slotte is ze enthousiast over religie en levensbeschouwing, dierenrechten, popcorn en geopolitiek. En ze probeert een boek per week te lezen maar dat lukt dus niet altijd met al die dieren.

Voor vragen, opdrachten en uitnodigingen kun je e-mailen naar a.l.krijger@gmail.com

Anna is ook (te vaak) te vinden op social media:

Facebook: facebook.com/anna.krijger.9
Twitter: twitter.com/AnnaKrijger
Instagram: instagram.com/annieappelsientje